vineri, 9 ianuarie 2015

O LUME NORMALĂ-casa de toleranță


Oricine moare, ăștia se solidarizează! Doamne, te rog, să nu-și facă iar tricouri!


Primul semn rău al “libertății” după picarea dictaturii ceauÈ™iÈ™te a fost apariÈ›ia …gratiilor! Gratii la toate magazinele de la parter!

Al doilea a fost imaginea-È™oc a unei coperte Hustler, pentru care “scabros, scârbos, oribil etc.” sunt cuvinte mici, copertă atârnată de alte publicaÈ›ii înafara unui chioÈ™c de ziare dintr-o staÈ›ie de autobus È™i în apropierea unei È™coli. Practic, adulÈ›ii È™i copiii nu puteau să-È™i vadă de drum fără să se frece de “libertatea de exprimare”! (Dacă È™tie cineva cum puteai să explici unui copil demenÈ›a porno afiÈ™ată pe stradă, bravo lui!)


ÃŽn cei 25 de ani care au urmat, camerele de luat vederi au împânzit tot locul, “microfoanele” au intrat cu forÈ›a în viaÈ›a oamenilor (unii erau ameninÈ›aÈ›i că trebuie să plătească deplasarea echipei de filmare dacă nu dau interviu È™i nu se prezintă la emisiune iar alÈ›ii, nu dintre cei mai proÈ™ti, erau siguri că aÈ™a e legea acum, trebuie să răspunzi în faÈ›a presei), cercetările sociologice interne sau comandate din exterior ne-au măsurat pe dinăuntru È™i pe dinafară È™i ne-au îndesat forÈ›at în câteva sertare, pe categorii dinainte stabilite, È™i ne-au servit drept societate de consum sau votanÈ›i ai “răului mai mic” iar explozia de televiziuni a creat în jurul nostru “conflicte culturale”, niÈ™te murdării menite să sperie oamenii cumsecade È™i să-i oblige la autoizolare. Pardon, să invite la toleranță!

ÃŽn timpul ăsta, infracÈ›ionalitatea a crescut, calitatea vieÈ›ii a scăzut, “informaÈ›ia” e din ce în ce mai mincinoasă iar noi trăim într-o casă de toleranță a libertății absolute de expresie a altora.
Apoi, conducătorii autohtoni sau globali È™i sponsori ascunÈ™i au început să moară de grija noastră dorindu-ne binele cu forÈ›a È™i ne-au frecat la mentalitate È™i sănătate prin intermediul presei care s-a transformat în profesoară universală. Au început Campania anti-fumat, o diversiune cu scopul de a acoperi alte cauze ale degradării sănătății È™i au “protejat” mediul de consumul de carburanÈ›i, ambele manipulări fiind È™i motiv de accizare deci de sărăcire. Ne-au consiliat perpetuu cum să ne hrănim- spre binele nostru, nu!, au introdus obligativitate controlului medical periodic È™i ne-au învățat cum să “învingem” cancerul. Fiindcă “tratamentele” lor nu sunt în stare!

Rezultatul: drogurile au fost legalizate, defrișările au continuat în draci, s-au înmulÈ›it evenimentele climatice care provoacă dezastre, supra-obezitatea e înfiorătoare È™i de neoprit, cancerul-nu se È™tie de ce-se înmulÈ›eÈ™te de parc-ar fi un virus, oamenii sunt tot mai bolnavi, copiii cu boli rare È™i cu tumori sunt tot mai mulÈ›i, farmaciile sunt mai dese ca magazinele de pâine È™i cârciumile la un loc iar “depresia” este decretată boala secolului de câteva zeci de ori pe an.

Presa a ajuns doar un support de reclame mincinoase, de cele mai multe ori ascunse, “toleranÈ›a” È™i “iertarea” au devenit obligatorii chiar È™i în viaÈ›a privată, altfel, Antena1, de pildă, îți ia un interviu È™i te bârfeÈ™te de nu te vezi după aia (vezi cazul de omor urmat de sinucidere într-o relaÈ›ie interetnică pe care părinÈ›ii n-o aprobau iar jurnaliÈ™tii încercau să-i facă răspunzători de tragedie È™i cazul mamei a cărei fetiță a fost omorâtă în chinuri la subsolul blocului (al cărui soÈ› s-a sinucis, apoi), mamă pe care reporterii o hărÈ›uiau să-l ierte pe psihopatul criminal È™i, fiindcă nu reuÈ™eau să-i schimbe “mentalitatea”, speakeriÈ›a de-atunci, Stoicescu o critica dând din cap dezaprobator).

Acum, că s-a întâmplat această tragedie în Franța care e și un act de terrorism în același timp, scârba politică profită să îngrădească și mai mult libertățile individuale și flutură legea Big Brother cu extensie și la internet iar presa autohtonă încearcă să se urce și mai mult în capul nostru clamându-și libertatea de care nici măcar nu profită. Asta pentru că ai noștrii jurnaliști sunt în marea majoritate arondați politic și-ar face orice pentru bani iar jurnaliștii de la Charlie Hebdo, spune Ioana Dumitrescu de la TVR, făceau pulbere mai ales politicieni.

Se consideră că atunci când aperi libertatea presei aperi, de fapt, un principiu și de-asta jurnaliștii de la Charlie Hebdon au continuat să caricaturizeze religia musulmană în ciuda amenințărilor. Ca să apere un principiu!

E foarte bine dar, în ultimele zeci de ani, libertatea presei tinde să fie impusă ca singura libertate. (Sigur, mai e și libertatea de a umbla în chiloți la metrou dar e în curs de implementare.)

Am auzit chiar tineri cumsecade spunând că pe ei nu-i deranjează să le fie înregistrate, ascultate telefoanele. Dacă n-am nimic d-ascuns, zicea unul candid, de ce să mă deranje?

Din principiu, d-aia!