marți, 29 martie 2016

Cenzură și Harababură


Recent, un parlamentar român a propus însemnarea produselor alimentare cu buline colorate care să indice în ce măsură poate fi consumat produsul funcție de valoarea nutritivă și conținutul de compuși periculoși pentru sănătate. Doar o dată a fost dată știrea la televizor! Prin comparație, știrea despre ce-a mai însămânțat Borcea la pușcărie, rulează trei zile și trei nopți neîntrerupt. Asta pentru că, în presă, profitul se face din știrea despre Borcea, asezonată cu publicitatea la produse nesănătoase și servită cu salata de supermarketuri care le vând.

Din cauza asta, pentru a preveni cu adevărat îmbolnăvirea și crima perfectă, ar trebui ca parlamentarii să ceară etichetarea ŞTIRILOR PLĂTITE cu o bulină avertizoare altfel emisiunile “educative” care demonstrează ce bune sunt alimentele proaste va face inițiativa de mai sus inutilă.
Inutilă prin harababură. De pildă, să spunem că un fel de ketchup conține un E periculos. În cazul ăsta, pe ziar sau la TV,  ŞTIREA va fi De ce e bine să consumi ketchup? Iar din articol afli și răspunsul: pentru că acest produs conține licopen. În realitate, roșiile conțin licopen iar ketchupul se vrea un fel de bullion la modă, conținând puține roșii dar multe alte porcării care îl fac să arate ca un scuipat dulceag. Asta se întâmplă dacă nu știm cine plătește ŞTIREA!
E un exemplu real.

Uite încă unul:
la emisiunea După 20 de ani de la Pro-tv actualul prim ministru, Cioloș a spus că au fost folosite în plănuirea de atacuri teroriste și cartele cumpărate din România aducând astfel, din nou, în discuție legea Big Brother nedusă până la capăt de unii care vor să reducă libertatea la “siguranță”. Unii se află infiltrați și în presă după cum se știe, alții sunt infiltrați de alte interese, așa că titlul de pe unele ecrane a fost Cioloș: Cartele din România folosite în atacurile teroriste. Nu în atacuri teroriste ci în atacurile teroriste ceea ce, dat fiind recentele atacuri de la Bruxelles, lăsa impresia că în acele atacuri au fost folosite cartele din România. Nu e o minciună ce poate fi demonstrată într-o instanță, de pildă, dată fiind ambiguitatea formulării dar oricine își dă seama de intenția postului, mai ales că imediat s-au prăvălit către telespectatori emisiuni de analiști care băteau din picior la necredincioși să fie de accord cu ducerea până la capăt a legii Big Brother pentru “siguranță”. Nimeni nu spune cu cât va crește nivelul de siguranță al cetățeanului și vedem că nimeni nu-și aduce aminte că siguranță aveam și pe vremea lui Ceaușescu. Şi atunci era pe bune!
Dar, dacă  presa nu e obligată prin lege să spună Cine plătește ŞTIREA, oamenii s-ar putea să creadă că ăstora din televizor le pasă de binele lor și dacă nu cred, tot n-au cum să demonstreze din cauza șmecheriei de vorbe.

La fel cum nu se poate demonstra că vaccinurile sau polivaccinurile pot cauza diverse boli între care unele considerate rare dar care, de la o vreme, sunt tot mai dese. Adică, “cercetătorii” pot să facă studii idioate din care să reiasă că femeile care mănâncă pește sunt mai grase decât celelalte și că gravidele n-ar mai trebui să-l consume (ultima tâmpenie din televizor) dar nu se pot sesiza de faptul că anumite boli s-au îndesit odată cu îndesirea vaccinurilor. Mai mult, cenzura se poartă pe față, cum s-a întâmplat acum cu documentarul Vaxxed scos dintr-un festival de film de la New York, cel mai probabil la presiunea sponsorilor ascunși care trebuie să fii plătit, într-un fel sau altul și această  ŞTIRE exactă- în sensul c-a venit exact în același timp cu respingerea documentarului- care spune din televizor că autismul este doar de natură genetică, nimeni nu e de vină că există dar, faptul că femeile aleg să fie mame după 30 de ani și mult trâmbițatele obiceiuri incriminate vizavi de stilul de viață pot influența apariția autismului. Adică cineva tot e de vină! Bonus, pentru ca harababura de informație să fie desăvârșită, a apărut știrea că și o picătură de alcool consumată de gravidă poate duce la malformarea copilului în fel și chip. După care, a picat la țanc informația despre detectarea “precoce” a autismului care…probabil că face minuni ca și alte depistări precoce.

Plus, “după noile norme”, copiii nu mai pot fi hrăniți cu nici un fel de carne până la vârsta de un an, asta venind în loc de orice altă explicație logică pentru îmbolnăvirea copiilor sub doi ani de la Argeș. Copii care continuă să sosească la București cu aceleași probleme chiar și după ce brânzica incriminată a fost scoasă după toată piața de la noi până în Italia. Doar că nu mai face breaking news știrea asta. Deocamdată, pentru că n-a fost depistată cauza comună!

Ce poți să mai zici dacă se mai întâmplă: c-a fumat vecinul și-a trecut nicotina gardul, c-au mâncat părinții mici și i-au suflat copilului în gură, c-a trecut tirul pe strada lor și-a călcat într-o balegă de unde a sărit cel mai ucigător E-coli direct pe biberon? Adică faci o harababură din cauzele posibile ca să nu mai înțeleagă nimeni nimic.

Sau, și mai bine, alegi o bagatelă din toată povestea și stai pe ea până se stinge subiectul. Așa cum se întâmplă acum cu raportul guvernului Cioloș asupra managerierii de către dr Arafat a urmării tragediei de la Colectiv. Din păcate, raportul cuprinde și amănuntul, de altfel, al resuscitării răniților direct în stradă, amănunt care poate fi ușor justificat de urgență. Ei bine, presa de vorbe, numai pe asta a stat!
Sunt alte întrebări care trebuie să primească răspuns urgent: E adevărat că dr. Arafat a refuzat ambulanțe private?, E adevărat că medicii români au refuzat să ceară ajutor European și apoi să transfere răniți la alte spitale din lume? Dacă răspunsul e afirmativ cei în cauză trebuie rapid trimiși în judecată! Ar trebui să pățească ceva și acele posturi tv, împreună cu vedetele aferente, care au făcut tot ce le-a trecut prin cap- de la show-uri tv până la crize de nervi tv- ca să apere “patriotismul” prin ținerea pacienților arși în spitalele românești.

Deci, dacă politicienii vor ca populația să fie sănătoasă la minte și la trup, trebuie etichetate și acele ŞTIRI (cam 90%) preplătite, în virtutea faptului că dreptul la informare corectă este garantat de Constituție.
Iar o instituție serioasă căreia îi pasă de oameni, nu CNA-ul, să vegheze la respectarea legii așa încât să n-avem etichete ca în supermarket unde pe un borcan de miere scria la proveniență “din UE și din afara UE” de parcă albinele migrează ca păsările călătoare.

Ea a mai acuzat faptul că atunci când în Parlamentul European s-a discutat despre un pachet de măsuri care să vizeze coordonarea comună a serviciilor secrete, aceste propuneri au căzut la vot. "Trăim într-o ipocrizie totală şi, din păcate, rezultatul acestei ipocrizii sunt victimele omeneşti", a mai spus Weber.” http://www.gandul.info/stiri/weber-considera-ca-serviciile-secrete-nu-au-nevoie-de-puteri-sporite-asistam-la-un-esec-rasunator-al-activitatii-lor-15162010
Într-o declaraţie ulterioară retragerii filmului din cadrul Tribeca Film Festival, medicul britanic şi producătorul filmului Del Bigtree au spus că "suntem martorii unui nou exemplu în care puterea corporaţiilor cenzurează exprimarea liberă, arta şi adevărul".” http://www.gandul.info/magazin/vaxxed-un-film-controversat-despre-vaccinuri-si-autism-de-ce-a-fost-refuzat-filmul-produs-de-robert-de-niro-la-unul-dintre-cele-mai-celebre-festivaluri-15159041
Cine plătește ŞTIREA?

DERAPAJ: Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, agent comercial pentru medicamente antifumat  În plus, (doctorul) Magdalena Ciobanu dă prin ziare sfaturi pentru renunţarea la fumat, precizând explicit denumirile comerciale ale produselor farmaceutice pe care ar trebui să le folosim în acest sens, ba chiar şi preţurile la care acestea pot fi cumpărate din farmacii.” http://www.romanialibera.ro/special/dezvaluiri/oficial-al-statului--agent-pentru-o-pastila-411121
"Există nenumărate mecanisme pe care instituțiile și autoritățile publice le aplică, o parte din ele din neștiință, o parte din ele cu foarte bună știință, pentru ocultarea informației care ar trebui să fie publică. (...) Un mecanism este ascunsul informației la vedere. Practic, informația este pusă pe site, dar nu este ușor accesabilă" http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/Afacerea+Medicamentul.+Drumul+banilor/
“Medicii dau în judecată Ministerul Sănătăţii după ce zeci de proiecte de cercetare din domeniul medical, care ar fi putut aduce îmbunătăţiri în tratamentul pacienţilor, au rămas fără finanţare din cauza birocraţiei, potrivit Realitatea TV.” http://www.realitatea.net/zeci-de-proiecte-de-cercetare-fara-finan-are-medicii-dau-in-judecata-ministerul-sanata-ii_1912265.html

"We believe it is critical that all of the issues surrounding autism be openly discussed and examined," he said.” http://abcnews.go.com/Entertainment/robert-de-niro-pulls-controversial-film-vaxxed-tribeca/story?id=37969292
The trailer includes the suggestion that a “whistle-blower” from the Centers for Disease Control and Prevention would say that the organization “had committed fraud” and “that they knew that vaccines were actually causing autism.” http://www.nytimes.com/2016/03/26/health/vaccines-autism-robert-de-niro-tribeca-film-festival-andrew-wakefield-vaxxed.html?  


In SUA, medicii vorbesc deja de o "epidemie" de autism: rata a crescut de la 1 din 1000 la 1 din 88. Cauza bolii ramane un mister. Se stie doar ca autismul rezulta dintr-un complex de interactiuni intre genetica si mediu inconjurator. Ca pentru declansarea bolii e nevoie de predispozitie genetica, plus un declansator din mediu. Unii medici studiaza legatura dintre autism si problemele de imunitate. Ori vaccinul e si el un factor care influenteaza imunitatea organismului uman inca din pruncie.” http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/emisiuni/2013/vaccinul-mit-sau-adevar-02-care-este-legatura-intre-vaccinare-si-autism-una-dintre-cele-mai-cumplite-afectiuni.html